Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ - Ιστορικό (συνέχεια)

Το ομώνυμο τραγούδι του CD single "Μερικοί φεύγουν πριν ξημερώσει", έχει κυκλοφορήσει και σε Video, το οποίο παίχθηκε σε μικρά μουσικά κανάλια την περίοδο 1998-1999. Βλέπετε, η παραγωγή του χρηματοδοτήθηκε από εμάς τους ίδιους και δεν υπήρχε αρκετό ρευστό από μία παρέα φίλων για περαιτέρω προώθησή του σε μεγαλύτερα κανάλια... Υπήρξε μάλιστα και μία εκπομπή-αφιέρωμα στο CD single στο κανάλι "HIGH" (το γνωστό στο Περιστέρι), όπου συμμετείχαν ο γράφων (Τίμος Ρέκκας) και ο Αποστόλης Τσούνης, ενώ τηλεφώνησε και μίλησε ζωντανά στον αέρα και ο κιθαρίστας μας Μιχάλης Κυριαζάκος...

Επίσης, τα τραγούδια του CD sinlge παίχθηκαν από διάφορους μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας (σε εκπομπές με καλεσμένους μέλη του συγκροτήματος: "Επικοινωνία FM", "Ράδιο Αμφιάλη", κάποιον σταθμό του Δήμου Μεταμόρφωσης), σε play list του "Rock FM", καθώς και σε επαρχιακούς σταθμούς, όπως για παράδειγμα στη Μυτιλήνη - κάποιος φίλος, πρώην μέλος του group, άκουσε τα τραγούδια σε κάποιο σταθμό του νησιού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας εκεί!)

Δυστυχώς, μετά την κυκλοφορία του CD single, δεν υπήρχε η δυνατότητα για Live εμφανίσεις που θα βοηθούσαν στην περαιτέρω προώθησή του, λόγω των ειλημμένων εκείνη την περίoδο στρατιωτικών υποχρεώσεων των τεσσάρων από τα πέντε μέλη των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ (ο Μιχαλάκης τις είχε εκπληρώσει από νωρίς τις υποχρεώσεις του προς τη μητέρα-πατρίδα)!

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 1999, οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ηχογράφησαν ένα live demo με τέσσερα τραγούδια στο studio "BASELINE" στην Καλλιθέα. Τα τραγούδια αυτού του demo ήταν τα εξής:
- Έτσι σε θέλουμε (σε στίχους-μουσική Γιάννη Μελετλίδη, πρώην κιθαρίστα του group - ο φαντάρος που άκουσε τα τραγούδια μας σε σταθμό της Μυτιλήνης!)
- Εκεί
- Όσο μακριά μπορώ να δω
- Ρωγμές (διασκευή στο ομόνυμο τραγούδι του Διονύση Τσακνή).

Αυτό το demo (το οποίο έχει ηχογραφηθεί σε κασέτα) έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ...

1 σχόλιο:

Papastef είπε...

Προτείνω όταν βγούμε όλοι στη σύνταξη να κάνουμε reunion !